diatrofika.gr
PLUSΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΠΟΨΕΙΣΖΩΗΥΓΕΙΑ

Υαλουρονικό οξύ: Τα οφέλη θα σας εκπλήξουν

Fb Img 1687456936691
Κοινοποίηση

Βασική λειτουργία του είναι να συγκρατεί νερό ώστε να διατηρεί τους ιστούς επαρκώς ενυδατωμένους.

Οι χρήσεις του ως φαρμακευτική ουσία είναι πολλές. Ορισμένοι το λαμβάνουν σε μορφή συμπληρώματος, ενώ το βρίσκουμε επίσης σε ορούς για τοπική εφαρμογή στο δέρμα, σε σταγόνες για τα μάτια ή και σε ενέσιμη μορφή.

Πώς μπορεί όμως να αξιοποιηθεί για λόγους υγείας και ομορφιάς; Τα κυριότερα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του υαλουρονικού οξέος μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην παρακάτω

1. Πιο υγιές και σφριγηλό δέρμα:

Η αντιγηραντική χρήση του είναι ίσως και η πιο γνωστή.

Το υαλουρονικό οξύ που βρίσκεται στο δέρμα σταδιακά χάνεται με το πέρασμα του χρόνου αλλά και λόγω εξωτερικών επιδράσεων όπως η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου και η ατμοσφαιρική ρύπανση. Η λήψη συμπληρώματος υαλουρονικού οξέος μπορεί να μετριάσει αυτή την απώλεια, διατηρώντας το δέρμα πιο νεανικό όσο περνούν τα χρόνια.

2. Ταχύτερη επούλωση των πληγών:

Το υαλουρονικό οξύ επιταχύνει την επούλωση των πληγών επειδή εμπλέκεται στον έλεγχο της φλεγμονής και δίνει σήμα στο σώμα να δημιουργήσει νέα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή του τραυματισμού.

Το υαλουρονικού οξύ έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το μέγεθος της πληγής και παράλληλα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του πόνου.

Ταυτόχρονα, το υαλουρονικό οξύ έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες κι έτσι προστατεύει από λοιμώξεις.

3. Ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις:

Εκτός από το δέρμα, το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται και στις αρθρώσεις, όπου δρα σαν «λιπαντικό». Η επαρκής λίπανση της άρθρωσης είναι απαραίτητη ώστε να αποφευχθεί η τριβή μεταξύ δύο οστών και κατ’ επέκταση ο πόνος και η φθορά που αυτή προκαλεί.

Τα συμπληρώματα υαλουρονικού οξέος είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τα άτομα που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.

Σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι μια δόση 80-200 mg υαλουρονικού οξέος ημερησίως για τουλάχιστον δύο μήνες μειώνει σημαντικά τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας.

4. Ανακούφιση της καούρας:

Τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι το υαλουρονικό οξύ είναι χρήσιμο και για την αντιμετώπιση της καούρας που εκδηλώνεται λόγω γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Συγκεκριμένα, το υαλουρονικό οξύ ανακουφίσει τον ερεθισμένο από τα οξέα του στομάχου οισοφάγο και επιταχύνει την επούλωσή του

5. Καταπολεμά την ξηροφθαλμία:

Η ξηροφθαλμία είναι μια κοινή πάθηση των ματιών που οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή δακρύων ή στη γρήγορη εξάτμισή τους.

Δεδομένου ότι το υαλουρονικό οξύ αποτελεί εξαιρετικό ενυδατικό μέσο, χρησιμοποιείται συχνότατα για την αντιμετώπιση της ξηροφθαλμίας.

6. Διατήρηση της σκελετικής υγείας: Οι τελευταίες έρευνες σχετικά με τις ιατρικές χρήσεις του υαλουρονικού οξέος εστιάζουν στον ρόλο του στη σκελετική υγεία.

Τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι το συμπλήρωμα υαλουρονικού οξέος μπορεί να συμβάλει στην επιβράδυνση της απώλειας οστικής μάζας σε πειραματόζωα με οστεοπενία, πάθηση που αποτελεί πρόδρομο της οστεοπόρωσης.

Οι Βασικές ευεργητικές ιδιότητες σε καθημερινή χρήση του συμπληρώματος HYALURAC βοηθάει στα παρακάτω:

✔️Λίπανση και προστασία των αρθρώσεων και των μυών

✔️Ενίσχυση και επούλωση του δέρματος από τον πρώτο μήνα

✔️Δημιουργία προστατευτικού στρώματος για μείωση τριβών

✔️Βελτίωση κινητικότητας αρθρώσεων

✔️Ενυδάτωση επιδερμίδας και αύξηση ελαστικότητας δέρματος

✔️Πρόληψη και μείωση ρυτίδων

✔️Ενυδάτωση οφθαλμών

✔️Ανάπλαση δέρματος

Κάντε την παραγγελία σας

www.pharma2click.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παμφάγοι οι Ελληνες – 7 στους 10 καταναλώνουν 3,3 κιλά κρέατος μηνιαίως- Ερευνα

Η καλύτερη ώρα να γυμναστείς είναι και το «κλειδί» για μακροζωία

Foodprint: Φθινόπωρο στο ΕΜΣΤ με έκθεση φωτογραφίας – αφιέρωμα στη μεσογειακή διατροφή