diatrofika.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φριτάτα με φέτα

αρχείο λήψης 2024 01 08t122840.312
Κοινοποίηση

Απολαύστε ένα πιάτο που μπορείτε να το φτιάξετε για σχεδόν οποιοδήποτε γεύμα – πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.
Τα ασπράδια του αυγού το διατηρούν ελαφρύ και η φέτα προσθέτει μια κρεμώδη υφή. Τα μωρά πράσινα προσθέτουν χρώμα και μια επιπλέον δόση φρέσκιας, νόστιμης γεύσης.

Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
8 φλιτζάνια χόρτα, όπως σπανάκι, σέσκουλο, ρόκα ή ένα μείγμα
4 μεγάλα αυγά
4 μεγάλα ασπράδια αυγών
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τυρί φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το φούρνο (με τη σχάρα του φούρνου στη μέση) στους 180.
Τοποθετήστε ένα μεσαίου μεγέθους σκεύος ή κανονικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει.
Προσθέστε το κρεμμύδι σε φέτες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει, 5 με 7 λεπτά ακόμη.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τα ασπράδια, το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε τα χόρτα. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι και, χρησιμοποιώντας λαβίδες, ανακατέψτε και μαγειρέψτε περίπου 1 λεπτό ακόμα μέχρι να μαραθούν ελάχιστα τα χόρτα.
Αποσύρετε από τη φωτιά.
Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά πάνω από τα μαραμένα χόρτα, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Τρίβετε τη φέτα από πάνω.
Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να δέσει το κέντρο της φριτάτας, περίπου 15 λεπτά.

ΠΗΓΗ: ΟΛΟΥΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κακή διατροφή: Τα σημάδια που στέλνει το σώμα σας

Σαλάτα σπανάκι με σουσάμι – Σούπερ θρεπτική συνταγή από το Χάρβαρντ

Διατροφή: Γιατί δεν πρέπει να τρώμε αργά το βράδυ;