diatrofika.gr
FITNESS

6 παράδοξοι (αλλά αποτελεσματικοί) τρόποι να κάψεις περισσότερες θερμίδες

Weight 11
Κοινοποίηση

Εάν πηγαίνεις στο γυμναστήριο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και καις θερμίδες με δυναμικές προπονήσεις, είσαι σε καλό δρόμο για να χάσεις κιλά, να ενισχύσεις τη φόρμα σου και την υγεία σου συνολικά. Ωστόσο, αν μετά από αυτές τις προπονήσεις, κάθεσαι «βιδωμένη» στην καρέκλα του γραφείου σου για 8 ώρες, τότε μπορεί να μην δεις τα περιττά κιλά να πέφτουν, τόσο γρήγορα όσο θα ήθελες.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι παράδοξοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να αυξήσεις τις θερμίδες που καις όλη την ημέρα. Οι ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν πως αν θέλεις να χάσεις περισσότερο βάρος σε λιγότερο χρόνο, μπορείς να:

Keep it cool

Αν στόχος σου είναι να κάψεις περισσότερο λίπος, τότε μπορείς να χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο aircondition. Το κρύο στο δωμάτιο που βρίσκεσαι, μπορεί να αυξήσει το καφέ λίπος του σώματός σου έως και 40%, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες. Όταν ενεργοποιείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, το καφέ λίπος καίει περισσότερες θερμίδες για να βοηθήσει το σώμα να παραμείνει ζεστό, ακόμα και όταν απλά κάθεσαι.

Σταμάτα το multitasking

Μπορεί να πετάγεσαι από το σούπερ μάρκετ, στον φούρνο. Από τον φούρνο στο περίπτερο. Κι από το περίπτερο στο φαρμακείο της γειτονιάς σου, σε μια βόλτα. Αν και αυτό το multitasking μπορεί να σε εξυπηρετεί, μέσα στη φορτωμένη με υποχρεώσεις καθημερινότητά σου, δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τους στόχους σου για έξτρα κάψιμο θερμίδων. Κάτι που μπορεί να σου πάρει λίγα λεπτά παραπάνω, μπορεί στην πραγματικότητα να σε βοηθήσει να κινηθείς περισσότερο μέσα στην ημέρα. Και όσο περισσότερο φροντίζεις να κινείσαι, τόσες περισσότερες θερμίδες καις.  

Τσίχλα κανείς;

Κι όμως μια ταπεινή τσίχλα, μπορεί να σε βοηθήσει όχι μόνο να κάψεις περισσότερες θερμίδες, αλλά να καταναλώσεις και λιγότερες μέσα στην ημέρα, περιορίζοντας τη λαχτάρα ιδιαίτερα μεταξύ των γευμάτων, όταν νιώθεις τις λιγούρες να σού χτυπούν την πόρτα. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Ρόουντ Άιλαντ, όσοι τρώνε τσίχλες, καίνε 5 έως 8% περισσότερες θερμίδες από εκείνους που δεν τρώνε. Μπόνους: Οι ερευνητές λένε ότι οι τσίχλες μπορούν να σε βοηθήσουν να καταναλώνεις 68 λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Χρησιμοποίησε ένα μικρό μπουκάλι νερό

Ναι ξέρεις πως η σωστή και επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε διατροφικού προγράμματος. Και ναι, δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, ίσως έχεις δίπλα στο γραφείο σου ένα πολύ μεγάλο μπουκάλι νερό, για να πίνεις κάθε τόσο. Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν πως θα πρέπει να αντικαταστήσεις αυτό το μεγάλο μπουκάλι, με ένα μικρότερο. Γιατί; Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να το ξαναγεμίζεις, που πρακτικά σημαίνει θα μετακινείσαι πιο συχνά.

Σήκω από την καρέκλα του γραφείου

Οι δουλειές σήμερα, απαιτούν λιγότερη σωματική προσπάθεια από ό,τι πριν από 50 χρόνια. Μετάφραση: Καίμε περίπου 100 θερμίδες λιγότερες κάθε μέρα, σύμφωνα με σχετική πανεπιστημιακή έρευνα. Πώς μπορείς να κάψεις αυτές τις θερμίδες σε μια δουλειά γραφείου; Σήκω από την καρέκλα σου και μείνε για λίγο όρθια, στα διαλείμματα κάνε μια βόλτα, τακτοποίησε το γραφείο σου και πήγαινε να ξαναγεμίσεις το μπουκάλι σου με νερό. 

Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου

Από τις τόσες εφαρμογές που μπορεί να έχεις στο κινητό σου, το ξυπνητήρι του smartphone σου, μπορεί να είναι από τις πιο χρήσιμες, σε ό,τι έχει να κάνει με το κάψιμο μερικών extra θερμίδων. Βάλε μια υπενθύμιση να σηκώνεσαι κάθε 30 λεπτά από το γραφείο σου. Πριν το καταλάβεις, ιδιαίτερα όταν έχεις πολλή δουλειά, οι ώρες μπορούν να περάσουν χωρίς να κουνηθείς από την καρέκλα σου. Κι όπως είδαμε και παραπάνω, λιγότερη κίνηση, ουσιαστικά σημαίνει χαμηλότερη καύση θερμίδων.

ΠΗΓΗ: ladylike.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στέβια, όλα όσα πρέπει να ξέρουμε!

Eταιρεία πληρώνει 10.000 δολάρια για να περπατήσετε 10.000 βήματα σε μία μόνο ημέρα – και εξηγεί γιατί

Με τη δράση «Νοιάζομαι για την υγεία μου, προσέχω τη διατροφή μου» ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Ιουλίου για τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης