diatrofika.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣΤΡΟΦΙΜΑ

Muffins με γιαούρτι

αρχείο λήψης 2024 01 29t150048.587
Κοινοποίηση

ΜΕΡΙΔΕΣ 7

ΘΕΡΜΙΔΕΣ 208

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 25 λεπτά

Υλικά

50 ml ελαιόλαδο

75 γρ γιαούρτι

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας γάλα

100 γρ ζάχαρη άχνη

150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

75 γρ. μούρα, κομματάκια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Όσο ζεσταίνετε τη φριτέζα αέρα στους 160ºC για 2 λεπτά., ανακατέψτε το λάδι, το γιαούρτι, το αυγό και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σόδα και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 2ο

Προσθέστε τα μούρα, τα κομματάκια σοκολάτας ή τα αποξηραμένα φρούτα, αν τα χρησιμοποιείτε και βάλτε το μείγμα με κουτάλι σε θήκες σιλικόνης ή σε μια φόρμα για μάφινς γεμάτη με χάρτινες θήκες μέχρι τα τρία τέταρτα – ίσως χρειαστεί να τα ψήσετε σε δόσεις.

Βήμα 3ο

Ψήστε τα muffins για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ: vita

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στήθος κοτόπουλου ψητό δεντρολίβανο και λεμόνι

Foodprint: Φθινόπωρο στο ΕΜΣΤ με έκθεση φωτογραφίας – αφιέρωμα στη μεσογειακή διατροφή

Wrap με κοτόπουλο, σπανάκι και φέτα